Veiligheidstips:

Veiligheidstips:
Eventuele overlengte van de kabel; die je nodig hebt als je het stuur hoger zet, kan je het beste hier voor het tie-wrapje aan de voetenslee wegwerken.
  • Zorg dat de versnellingskabel die naar de revolverring loopt nergens achter kan blijven haken. Bij de standaarduitvoering van de 222 wordt hier altijd aandacht aan besteed en deze zijn altijd goed op lengte, dus niet te lang. Als je de versnellingskabel wisselt die naar de revolverring loopt zorg dan dat deze dan goed op maat is en zeker niet te lang. Deze kabel mag nergens achter kunnen haken op of aan de linkervoorvorkpoot. Monteer links op de voorvork niets, ook geen tellertje, zet die altijd rechts.
    Doe de quick release van het voorwiel altijd met de hendel naar beneden; dan moet de de versnellingskabel nog meer te lang zijn voordat hij erachter kan haken.
  • Als je met losse hand wil rijden, om bv richting aan te geven of een bidon te pakken, doe dat altijd als je met gestrekte benen ligt en de fiets laat freewheelen. Je kan niet tijdens een slag 1 hand van je stuur afhalen; als je met de andere hand doortrekt stuur je scherp en lig je meteen naast de fiets. Oefen het met een hand rijden op deze manier op een stuk rustige weg of overzichtelijke parkeerterrein alvorens je het in druk verkeer doet.
  • Draag altijd een helm op de roets (en/of andere fiets)
  • Draag opvallende kleding of een hesje zodat je goed gezien wordt.


OK

Deze kabellengte is in orde


Nog beter.

Deze kabellengte is nog beter; de overlengte is weggewerkt voor het tieribje aan de voetenslede.


FOUT

Gevaarlijk
Als het tie-wrapje aan de voetenslee kapot is kan de kabel teveel naar beneden afzakken en wellicht onder de linkerpat blijven haken.
Als de quick release naar beneden staat kan dit waarschijnlijk nog steeds niet gebeuren maar vervang het tie-wrapje zo snel mogelijk en alleen doorrijden als je gecheckt hebt dat hij niet kan blijven haken. Trek de versnellingskabel eventueel tijdelijk naar boven door zodat je een lus hebt aan de bovenzijde van het stuur.

© Copyright 1986 - 2019 Derk Thijs, roets.eu
HomeWinkelTechniekEK Roeifietsen
ModellenEvenementenHistorieContact
 Introductie
 Roeifietsvideo's
 Roeifietsfoto's
 Instructievideo's
 Roeifietservaringen
 Leveringsvoorwaarden
 IROF
 Records
 Zoeken
 Overpeinzingen
 Theo Homan
 Hanneke & Maarten
 Veiligheidstips
 Joeri Gorter
Naar boven